ANASAYFA


     SV2 PLUS

   
Ürün Özellikleri
Mekanik ventilasyonda amaç solunumu etkinleştirmek, oksijeni artırmak, solunum kan akımı oranını yükseltmek ve solunum güçlüğü azaltmaktır.
        Detaylar
 
 
Detaylar

                              SV2

 

 

      Sürekli ve kesintisiz  ventilasyon :  Mekanik ventilasyonda amaç solunumu etkinleştirmek, oksijeni artırmak, solunum kan akımı (ventilasyon/perfüzyon) oranını yükseltmek ve solunum güçlüğünü azaltmaktır.

 

     Ventilasyon desteği alan hastalan kontrollü bir oran veya hacimde ventilasyona tabi tutulurlar.  Sağlanan oran ve  hacim doğrudan  kandaki CO2 seviyesini ve dolayısıyla kanın kimyasını etkiler,  şayet ventilasyon  çok yavaş veya yetersiz  seviyede olursa CO2

seviyesinde yükselme meydana gelir.   Eğer ventilasyon çok hızlı veya çok fazla hacimde olursa bu durumda  ph yükselir ve nefes alkolozu meydana gelir. 

 

   SV2  hava yolu basınçlarını algılayarak çalışan basınç döngülü tek kullanımlık bir ventilatördür.   Hacim hesaplamayı gerektiren hacim döngülü ventilatörlerden farklı olarak SureVENT2  belirli bir basınç seviyesine ulaşınaya kadar hava sağlamaya devam eder.

         

   SV2  10-40 cm H2O arası ayarlanabilir ve bu seviye çoğu hastanın ventilasyonu için yeterlidir. 

      SV2  basınç döngülü olarak çalıştığı için gaz sıkışması ihtimalini en aza indirir.   Nefes  alma  sırasında PIP değerine ulaşıncaya kadar asla nefes verme  başlamayacak  ve nefes  verme  sırasında da  basınç  PEEP  değerine  düşünceye  kadar  nefes  alma başlamayacaktır.

      Kendiliğinden nefes alma durumu söz konusu olan hastalar için SV2’in oran kolu öyle ayarlanmıştır ki,  minimum hat basıncı doğal PEEP  değerinin üzerindedir.   Bu durum hastanın minimum hat basıncını, ayarlanmış bulunan PEEP değerine çekerek nefes almayı başlatmasını sağlar.

    SV2  sürekli  akışla  basınç  döngülü  olarak  çalıştığı  için,  hastanın uyum durumundaki değişiklikler yine hastanın nefes oranında değişikliğe neden olacaktır.  Bunun avantajı barotravma ihtimalini en aza indirmesidir.

 


    Kontrollü  ventilastonun  avanajlarını kullanın Acil durumlarda ve  klinikler arası transferlerde en sık kullanılan yöntem olan resustasyon balonu (Ambu) ile sağlanan ventilasyon kullanıcının becerisine bağlıdır ve birçok dezavantajı vardır. Tek kişi ile uygulamak  ve  hakim  olmak  zordur.  Maskenin  yerleşimi  genellikle yetersizdir.    Tidal volüm hasta için yetersiz kalabilir. Endotrakeal tüpün veya bağlantının çıkma ihtimali vardır. 

    Ambuların performansına yönelik elde edilen klinik veriler göstermektedir ki,  kullanıcıların büyük çoğunluğu ventilasyon parametreleri üzerinde gerekli kontrolü sağlayamamaktadır.

     SV2 hastanızın klinikler arası transferinde, MR ve CT taramalarında kesintisiz ventilasyon sağlayarak hastaya bakım kalitesini artırır ve riskleri azaltır. 

   SV2 maske veya endotrakeal tüp vasıtasıyla sürekli güvenilir ve elle müdahaleye gerek bırakmayacak şekilde ventilasyon sağlar.

 

 

 

 

 
 
PROTEİN TAKVİYELERİ